partide

N prieteni pasionati de sah s-au întâlnit si, deoarece nu aveau decât o tabla de sah, s-au decis sa joace dupa urmatorul sistem. În prima partida joaca doi dintre ei (dupa cum stiti, jocul de sah se joaca în doi). Apoi, dupa fiecare partida jucata, învingatorul "ramâne la masa". Adica, cel care a câstigat ramâne sa joace si urmatoarea partida, cu unul dintre ceilalti prieteni (eventual, daca ceilalti prieteni nu se supara, ar putea juca chiar împotriva celui pe care tocmai l-a învins).

Cerinta

Stiind câte jocuri a jucat fiecare din cei N prieteni (atât câstigate, cât si pierdute), determinati o ordine posibila a partidelor jucate, împreuna cu rezultatul fiecareia.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului de intrare partide.in se afla numarul întreg N, reprezentând numarul de prieteni. Pe urmatoarea linie se afla N numere întregi, mai mari sau egale cu 0, reprezentând numarul de partide jucate de fiecare dintre ei. Primul numar corespunde partidelor jucate de primul prieten, al doilea corespunde partidelor jucate de al doilea prieten s.a.m.d.

Date de iesire

Pe prima linie a fisierului de iesire partide.out veti afisa numarul M de partide jucate în total. Pe urmatoarele M linii veti afisa câte doi întregi a si b, din intervalul [1,N], separati printr-un spatiu. Semnificatia lor va fi ca, în partida respectiva, au jucat prietenii a si b. Câstigatorul partidei va fi afisat înaintea pierzatorului. Pentru fiecare partida de la 2 la M, unul dintre jucatori (actualul câstigator sau pierzator) trebuie sa fie câstigatorul partidei anterioare.

Exemplu

partide.in

partide.out
4
2 4 1 5

6
4 3
4 1
2 4
2 1
4 2
2 4

 

Timp maxim de executie/test: 0.1 secunde

Mugurel Andreica

Universitatea Politehnica Bucuresti

Contact:mugurel_ionut@yahoo.com