laser

Intr-un laborator de cercetare in domeniul militar a fost pusa la punct o noua arma care poate distruge un obiectiv folosind o raza laser de mare putere. In ultima misiune in care arma a fost folosita militarii au incercat sa distruga cu ajutorul sau un obiectiv de forma unui poligon convex cu n varfuri. Zona de actiune a armei are forma circulara. Obiectivul este distrus daca cel putin un punct de pe conturul poligonului sau din interiorul sau intra in zona de actiune a armei.

Cerinta

Cunoscand coordonatele centrului si raza zonei de actiune a armei, precum si coordonatele celor n varfuri ale obiectivului, determinati cu cati centimetri ar fi trebuit sa fie mai mare raza de actiune a armei astfel incat aceasta sa poata sa distruga obiectivul.

Date de intrare

Fisierul de intrare laser.in contine pe prima linie numarul n, pe urmatoarele n linii abscisa si ordonata fiecaruia dintre varfurile obiectivului, iar pe ultima linie contine trei numere, primele doua reprezentand abscisa si ordonata centrului zonei de actiune a armei, iar cel de-al treilea reprezentand raza zonei de actiune a armei. Coordonatele varfurilor obiectivului sunt date in sensul acelor de ceasornic.

Date de iesire

Fisierul de iesire laser.out va contine o singura linie, pe care va fi scris numarul cerut, cu o precizie de 3 zecimale.

Restrictii

  • 1 <= n <= 70
  • Toate coordonatele, precum si raza zonei de actiune a armei sunt exprimate in centimetri.
  • Coordonatele varfurilor obiectivului, precum si coordonatele centrului zonei de actiune a armei sunt numere naturale mai mici sau egale decat 10000.
  • Raza zonei de actiune a armei este un numar natural nenul mai mic sau egal decat 10000.

Exemplu

laser.in

laser.out

6
1 9
1 3
2 1
13 3
16 8
8 16
15 12 1

1.121

 

Timp maxim de executie/test: 0.1 secunde

lect. drd. Radu Boriga
Universitatea "Titu Maiorescu" - Bucuresti
contact:r_boriga@yahoo.com