depou

Sa consideram un depou ca in figura de mai jos. Observati ca exista o linie de intrare, pe care intra n vagoane, numerotate de la 1 la n in ordinea intrarii.
Vagoanele intra in depou, urmand apoi sa iasa intr-o ordine oarecare pe linia de iesire.

 

Cerinta

Dat fiind numarul de vagoane sa se determine numarul de modalitati distincte de aranjare a vagoanelor pe linia de iesire.

Date de intrare

Fisierul de intrare depou.in contine o singura linie pe care este scris un numar natural n reprezentand numarul de vagoane.

Date de iesire

Fisierul de iesire depou.out va contine o singura linie pe care va fi scris un numar natural reprezentand numarul de modalitati distincte de aranjare a vagoanelor pe linia de iesire.

Restrictii

  • 1 <= n <= 150
  • Exemple

    depou.in

    depou.out

    Explicatie

    3

    5

    Cele 5 modalitati sunt:
    1 2 3
    (intra vagonul 1 in depou, apoi iese; intra vagonul 2 in depou, apoi iese, intra vagonul 3 in depou si apoi iese)
    1 3 2
    (intra vagonul 1 in depou, apoi iese; intra vagonul 2 in depou, intra vagonul 3 in depou, iese vagonul 3, apoi iese vagonul 2)
    2 1 3
    (intra vagonul 1 in depou; intra vagonul 2 in depou, iese vagonul 2, iese vagonul 1, intra vagonul 3 in depou, apoi iese vagonul 3)
    2 3 1
    (intra vagonul 1 in depou; intra vagonul 2 in depou, apoi iese vagonul 2, intra vagonul 3 in depou, iese vagonul 3, apoi iese vagonul 1)
    3 2 1
    (intra vagonul 1 in depou; intra vagonul 2 in depou, intra vagonul 3 in depou, apoi iese vagonul 1, iese vagonul 2, iese vagonul 1)

     

    Timp maxim de executie/test: 0.1 secunde

    prof. Marinel Serban
    Liceul de Informatica "Grigore Moisil" Iasi
    marinel_serban@yahoo.com