tren

Trenul Iasi Oradea are N statii (incluzând statia Iasi si statia Oradea), statii numerotate de la 1 la N. Când este tras la linie în Iasi, trenul este gol. În fiecare statie unii pasageri urca în tren, altii coboara din tren. Un pasager care a urcat în tren, va coborî dupa un numar oarecare de statii si nu se va urca din nou în tren.
În tren este un controlor. Între Iasi (prima statie) si Pascani (cea de a doua statie) el controleaza biletele tuturor calatorilor aflati în tren. Apoi va realiza controlul biletelor tuturor calatorilor din tren dupa fiecare k statii. Mai exact, el controleaza biletele tuturor calatorilor între statia x*k+1 si x*k+2, pentru orice x numar natural. Evident, în acest mod este posibil sa existe pasageri care calatoresc fara ca biletul lor sa fie verificat.

Cerinta
Scrieti un program care determina numarul minim si numarul maxim de pasageri care ar putea calatori fara ca biletul lor sa fie verificat.

Date de intrare
Fisierul de intrare tren.in contine pe prima linie numerele naturale N si k, separate printr-un spatiu, cu semnificatia din enunt. Fiecare dintre urmatoarele N linii contine câte doua numere naturale separate printr-un spatiu. Primul numar de pe linia i+1 reprezinta numarul de pasageri care coboara din tren în statia i, iar al doilea numar reprezinta numarul de pasageri care urca în tren în statia i.

Date de iesire
Fisierul de iesire tren.out va contine o singura linie pe care vor fi scrise doua numere naturale separate printr-un singur spatiu: numarul minim de pasageri si respectiv numarul maxim de pasageri pentru care biletul nu a fost niciodata verificat.

Restrictii
2 <= N <= 1000
1 <= k <= 1000

Numarul de pasageri care urca/coboara din tren într-o statie este cuprins între 0 si 1000.

Exemple
tren.in tren.out tren.in tren.out

4 2
0 5
0 5
3 0
7 0

0 3
6 2
0 10
5 3
6 4
2 8
8 1
5 0
5 11

Timp maxim de executie/test: 0.1 secunde

prof. Emanuela Cerchez
Liceul de Informatica "Grigore Moisil" Iasi
Contact:emanuela.cerchez@gmail.com